Ръст на изходящия туризъм в Китай

Оливър Матю, директор Asia Consumer Research, CLSA

Летището в Хошимин сити, Виетнам. 11 януари 2017. Photographer: Linh Luong Thai/Bloomberg Летището в Хошимин сити, Виетнам. 11 януари 2017. Photographer: Linh Luong Thai/Bloomberg

Китайските туристи се очаква да направят 200 млн пътувания в чужбина през 2020, 48% ръст от 135 млн през 2016, показва доклад на CLSA, публикуван на 20 юли 2017.

Виетнам ще става все по-популярна дестинация за китайците, измествайки Франция, показва докладът.

"Виждаме много по-глобална ориентация на китайския турист, който пътува не само в Азия, каза Оливър Матю, директор Asia Consumer Research, CLSA в интервю за Bloomberg от Токио.

"Явно разпространението на информация през социалните медии прави хората много по-любопитни".

Гейминг, козметика, луксозни стоки и онлайн търговията са секторите, които се очаква да се възползват най-много от китайските туристи. Продажбите на луксозни стоки се очаква да стигнат 35% ръст глобално до 2020.

“Обезценяването на юана и по-стриктните митнически условия са сред факторите, които упражняват натиск над пазаруването в чужбина, но китайците, пътуващи извън страната трупат все повече опит и шопингът намалява значението, което имаше в миналото", съобщава докладът.

Вижте кои са страните, където се очаква ръст на туристите от Китай и кои дестинации са регистрирали спад - в целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи