Disney развива преживяването Star Wars

Айвън Файнсет, инвестиционен директор Tigress Financial Partners

Детайл от 3D модела на тематичния парк Star Wars/Междузвездни войни на Disney. Конференция D23. Анахайм, Калифорния. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg Детайл от 3D модела на тематичния парк Star Wars/Междузвездни войни на Disney. Конференция D23. Анахайм, Калифорния. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Walt Disney съобщи, че ще строи огромен хотел Star Wars в парка си в Орландо, Флорида – част от инвестиционната програма, обявена в неделя, 16 юли 2017 от подразделението за управление на парковете. Disney обяви два проекта – в Калифорния и Флорида, които ще отворят през 2019, съобщи Bloomberg.

Новината дойде по време на конференция на Disney D23, провеждана на 2г., която събира фенове от цял свят в Анахайм, Калифорния.

На нея председателят на компанията и директор Боб Айгър показа на 13 юли 2017 и част от дългоочакваните тематични паркове Star Wars в Калифорния и Флорида.

Председателят на Disney и директор Боб Айгър, в ляво и актьорът Марк Хамил на D23, Анахайм, Калифорния. 14 юли 2017. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg.

Според Bloomberg ще струва около 1 млрд долара.

„Това е най-амбициозният проект, който сме правили досега”, каза Боб Чапек, председател на парковете на Disney.

Чуйте анализа на Айвън Файнсет, инвестиционен директор Tigress Financial Partners.

Вижте галерия със снимки от конференцията на феновете в Калифорния D23.

Последни новини
Още от Анализи