Brexit е тера инкогнита

Фариборз Мошириян, преподавател по финанси, UNSW, Сидни

Дейвид Дейвис, министър за Brexit, в ляво и Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС, в дясно. Брюксел, Белгия. 17 юли 2017. Photographer: Dario Pignatelli/Bloomberg Дейвид Дейвис, министър за Brexit, в ляво и Мишел Барние, главен преговарящ на ЕС, в дясно. Брюксел, Белгия. 17 юли 2017. Photographer: Dario Pignatelli/Bloomberg

Преговорите за Brexit във вторник, 18 юли 2017 са посветени на техническите детайли на развода между Великобритания и ЕС. Преговарящите ще обсъждат въпроси от ядреното сътрудничество до правото на пребиваване, съобщава Bloomberg.

Британският министър за Brexit Дейвид Дейвис и главният преговарящ на ЕС Мишел Барние оставиха на екипите си да изгладят детайлите – британският екип се състои от 98 души, а европейският от 45 и Дейвис се върна в Лондон за заседание на правителството.

"Всичко показва, че британската делегация не е така подготвена, както би трябвало", каза Фариборз Мошириян, преподавател по финанси в UNSW, Сидни.

"Не виждаме признаци за наличие на План Б. Това създава повече несигурност дали този екип е в състояние на ефективни преговори в следващите 18 месеца".

Фариборз Мошириян е директор на Института по глобални финанси, UNSW, Сидни, Австралия. Чуйте цялото интервю за Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи