Campari е за свободна търговия

Боб Кунзе-Консевиц, директор на Davide Campari-Milano SpA

Боб Кунзе-Консевиц, директор на Campari по време на интервю за Bloomberg в студиото в Лондон. 12 юли 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Боб Кунзе-Консевиц, директор на Campari по време на интервю за Bloomberg в студиото в Лондон. 12 юли 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Davide Campari-Milano SpA Боб Кунзе-Консевиц се присъедини към конкурентните дистилационни в подкрепата, която даде на свободната търговия на фона на опасенията, че протекционистките политики в САЩ могат да засегнат продажбите на текила, съобщи Bloomberg.

Американските потребители може да бъдат изправени пред по-високи цени за алкохолните напитки, ако влезе в сила предложението на президента Доналд Тръмп за мита върху вноса от Мексико, каза той. Текилата е една от най-бързо развиващите се категории алкохолни напитки в САЩ, тренд, от който се възползва брандът на Campari Espolon, чиито продажби отбелязаха 75% ръст през изминалото тримесечие.

„През 2016 и в началото на 2017 глобалните ни приоритетни брандове растат много по-бързо от средното за компанията”, каза Кунзе-Консевиц.

Френската компания за производство на алкохол Pernod-Ricard SA обяви, че предложението на Тръмп за увеличение с 20% на митото върху вноса от Мексико може да доведе до инфлация и да намали потреблението на текила и мескал, друга напитка на базата на агаве.

Чуйте интервюто на Кунзе-Консевиц за Марк Бартън от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи