Лихвите ще са ниски за известно време

Робърт Айзейнбайс, вицепредседател на Cumberland Advisors

Председателят на Фед Джанет Йелън пред сенатската банкова комисия. Вашингтон, 12 юли 2017. Photographer: Zach Gibson/Bloomberg Председателят на Фед Джанет Йелън пред сенатската банкова комисия. Вашингтон, 12 юли 2017. Photographer: Zach Gibson/Bloomberg

Лихвите ще останат ниски още известно време, каза Робърт Айзейнбайс, вицепредседател на Cumberland Advisors в интервю за Bloomberg.

Председателят на Фед Джанет Йелън каза, че още не е решила дали последните данни за инфлацията са знак, че ще успее да се повиши до целта на централната банка от 2%.

„Прибързано е да се заключи, че преобладаващият инфлационен тренд ще успее да стигне 2%”, каза Йелън пред сенатската банкова комисия в четвъртък във Вашингтон.

„Не съм стигнала до това заключение”.

„Не виждам много движения, особено заради факта, че инфлацията е ниска и Фед ще бъде наистина предпазлив да направи някакво движение, преди да започне да вижда повишение на инфлацията”, каза Айзейнбайс.

Чуйте коментара на Айзенбайс.

Джанет Йелън се явява на редовното шестмесечно изслушване в Конгреса за последен път, освен ако президентът Доналд Тръмп не й предложи втори мандат начело на централната банка на САЩ.

Сегашният й мандат изтича на 3 февруари 2018 и анализаторите очакват Тръмп да избере човек от Републиканската партия за поста, съобщава Bloomberg.

Джанет Йелън бе назначена за председател на Фед от демократа Барак Обама.

Последни новини
Още от Анализи