Катар сам предизвика изолацията си

Халаф Ал Хабтур, основател и председател на Al Habtoor

Халаф Ал Хабтур, основател и председател на Al Habtoor. Дубай, 22 юни 2017. Снимка: Bloomberg Халаф Ал Хабтур, основател и председател на Al Habtoor. Дубай, 22 юни 2017. Снимка: Bloomberg

Халаф Ал Хабтур каза, че управляващото семейство би трябвало да напусне Катар. Основателят и председател на Al Habtoor Group коментира прекъсването на дипломатически отношения между страните от Персийския залив и Катар и това, което според него трябва да се случи, за да се намери изход от кризата.

"За съжаление емирът на Катар Хамад Бин Халифа и семейството му обещаха и подписаха договор да не подкрепят терористи – нито Мюсюлманските братя, нито Хамас, нито Хизбула.

Но за съжаление това остана във въздуха. Нищо не стана и всичките им обещания останаха неизпълнени", каза Халаф Ал Хабтур.

В статия в Аrabianbusiness Ал Хабтур написа преди това, че "лоялността на катарския режим към съюзниците от Съвета за сътрудничество в Персийския залив отдавна е било поставяно под въпрос".

В интервю от Дубай за предаването Bloomberg Markets: Middle East на 22 юни 2017 Ал Хабтур коментира още новоназначения престолонаследник на Саудитска Арабия и плановете за развитие на компанията си.

 

Последни новини
Още от Анализи