Съдебен спор за чиповете Toshiba

Павел Алпеев, Bloomberg

Памет с логото на Toshiba Corp. 19 февруари 2017. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Памет с логото на Toshiba Corp. 19 февруари 2017. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Western Digital Corp поиска от съда в Калифорниа заповед за блокиране на продажбата на подразделението за чипове на своя партньор в производството, Toshiba Corp, съобщи Bloomberg.

Американската компания се опитва да попречи на Toshiba да прехвърли съвместните дружества, които притежават заедно за продажба, съобщи Western Digital.

Държавен японски фонд готви оферта за 18 млрд долара за бизнеса с чипове на Toshiba чрез участие в консорциум, в който влизат още американската Bain Capital и южнокорейската SK Hynix, съобщава Файненшъл таймс, цитирайки неназовани запознали със случая лица.

KKR&Co. и Bain Capital LP искат подкрепата на японското правителство в усилията си да придобият подразделението за полупроводници на Toshiba. Двете компании от САЩ се конкурират за подкрепата на двата държавни фонда – Innovation Newtork Corp of Japan и Development Bank of Japan, което се смята за решаващо за получаване на одобрение за придобиването, каза Павел Алпеев от Bloomberg.

Чуйте целия коментар от Токио на Павел Алпеев, Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи