Ще има ли стабилна сделка в Лондон

Ендрю Доусън, професор в университета в Мелбърн

Вратата на резиденцията на британския премиер на Даунинг стрийт 10. 9 юни 2017. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Вратата на резиденцията на британския премиер на Даунинг стрийт 10. 9 юни 2017. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Ден след като бе принудена да лансира видни привърженици на твърдия Brexit в новия си кабинет, британският премиер Тереза Мей се очаква да се изправи пред ядосаните депутати от собствената й консервативна партия в сблъсък, който може да сигнализира собствения й премиерски пост, съобщава Blooomberg на 12 юни 2017.

Вей, която председателства заседанието на новия кабинет в понеделник сутринта, може да види от първа ръка яростта на консервативните членове на парламента, които я обвиняват за катастрофалната предизборна кампания, в резултат на която торите изгубиха мнозинството си в Уестминстър.

Вероятността за мек Brexit

Вероятността е голяма "особено с идването на юнионистите, които искат сравнително свободна граница с Република Ирландия", каза Ендрю Доусън, професор в университета в Мелбърн.

"С успеха на лейбъристите. С усещането, че електоратът е някакси разколебан за Brexit като цяло. Те започват да разбират, че ще имат големи финансови разходи около него.

Мисля, че бизнес общността ще се развика силно за финансовите разходи. Така че очаквам да вървим към по-мек Brexit".

Чуйте целия анализ във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи