Арабските страни са в преход

Хатем Атала, президент на Фондация Анна Линд

Посланик Хатем Атала, президент на Фондация Анна Линд. София, 3 юни 2017. Снимка: Фондация NextPage Посланик Хатем Атала, президент на Фондация Анна Линд. София, 3 юни 2017. Снимка: Фондация NextPage

Страните в Северна Африка и Близкия изток са в преход и младежите се опитват да направят следващата стъпка към новата платформа, но старата система все още съществува, каза Хатем Атала, президент на Фондация Анна Линд.

"Сега периодът е труден, защото имаме система, която сякаш излиза леко от общата картина, но все още присъства. И едно общество, което все още е закотвено в старата система, а следващата вече се задава", каза посланик Атала в ексклузивно интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

"Разбира се, когато става дума конкретно за пазара на труда, това е много трудно да се анализира в момента. Особено за младите хора в южната част на Средиземно море. Защото промените, за които споменах бяха много по-бързи в северната част на Средиземноморието, а югът се опитва да навакса. И разбира се това е трудно. Но мисля, че не е невъзможно".

Чуйте интервюто, взето по време на конференцията "Ускорител за преводи", организирана в София от фондация "Следваща страница" и Фондация Анна Линд на 3-4 юни 2017. Посланик Атала говори за ефекта от миграцията за приемащите страни и страните на произход на бежанците.

Фондацията Анна Линд е неправителствена организация, финансирана от ЕС, работеща за насърчаването и практиката на диалога между културите в Евро-Средиземноморския регион с фокус върху младите хора и жените. Посланик Хатем Атала е избран за президент на Фондация Анна Линд през 2015.

Последни новини
Още от Анализи