Търговските стратегии по време на Рамадана

Мохамед Ал Хадж, стратег акции в EFG Hermes MENA

Посетител следи индексите на фондовата борса в Риад, Саудитска Арабия, Tadawul на 28 ноември 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Посетител следи индексите на фондовата борса в Риад, Саудитска Арабия, Tadawul на 28 ноември 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Саудитска Арабия би могла да привлече десетки милиарди долари от чуждестранни инвестиции на най-голямата в арабския свят фондова борса, ако бъде добавена към индекса на развиващите се пазари MSCI, каза главният изпълнителен директор на Deutsche Bank за Близкия изток и Азия, цитиран от Bloomberg.

Нашите „изследвания очакват цифра от порядъка на 35 млрд долара входящи потоци”, каза базираният в Дубай Джамал Ал Киши в интервю.

„Като имаме предвид последните събития в Саудитска Арабия и проблемите на някои други развиващи се пазари, Саудитска Арабия би могда потенциално да привлече според мен повече инвестиции, но няма да стане веднага”.

Интересно за този Рамадан е, че този път имаме ребалансиране на MSCI, каза Мохамед Ал Хадж, стратег акции в EFG Hermes MENA в интервю за Bloomberg.

"Така че има доста входящи и изходящи потоци за две конкретни акции и отлив от бенчмарка. Например в ОАЕ имаме включване на основния индекс в MSCI EM, и можем да видим, че той се повиши се с 6%".

Чуйте целия му анализ на възможностите за търговия по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, започнал на 27 май 2017 във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи