Защо пазарите не реагираха силно на атентата

Чарлс Личфийлд, Eurasia Group

Въоръжена полиция на гара Пикадили в Манчестър, Великобритания. 23 май 2017. Photographer: Matthew Lloyd/Bloomberg Въоръжена полиция на гара Пикадили в Манчестър, Великобритания. 23 май 2017. Photographer: Matthew Lloyd/Bloomberg

Нападението на 22 май 2017 на Манчестър Арена, концертната зала на 21 хиляди места във Великобритания е поредната трагедия от серията нападения, травматизиращи Европа в последните 2г. и ще бъде обсъждано със сигурност на заседанието на НАТО в Брюксел тази седмица, съобщи Bloomberg.

Пазарите не реагираха силно, защото свикнаха с подобни новини за инциденти в Европа в последните години, каза Чарлс Личфийлд от Eurasia Group в интервю за Анна Едуардс и Мат Милър от Bloomberg.

„Пазарът не реагира на подобни събития, защото е свикнал”, каза той.

„Фактът, че се случват все по-често засяга начина на потребление”.

Паундът отбеляза лек спад в първите часове след експлозията.

Инцидентът припомня, че споделянето на информация от службите е важна част от преговорите за Brexit. Великобритания може да бъде изключена от множество съществуващи мрежи за обмен на поверителна информация, когато излезе от общността след 2г.

"От ключово значение е да се разгадаят мотивите за атаката в Манчестър", каза Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност, в предаването на Bloomberg TV Bulgaria Бизнес старт на 23 май 2017.

"Защо и къде е станал пробив на системата за сигурност тепърва ще се изяснява".

Чуйте целия коментар по телефона на Чарлс Личфийлд от Eurasia Group.

 


 

 

Последни новини
Още от Анализи