Какво да очакваме от политиката на САЩ в Близкия изток

Трита Парси, президент на националния ирано-американски съвет

Техеран, Иран. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Техеран, Иран. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Иранският президент е в силна полиция след преизбирането си на поста, при което може да изпълни плановете си за привличане на чуждестранни инвеститори в страната, която се нужда е от тях, за да увеличи производството си на петрол, според анализатори в Cornerstone Global Associates и SVB Energy, цитирани от Bloomberg.

Усилията на Иран да привлече над 100 млрд долара, за да развие над 50 петролни и газови находища спряха преди президентските избори на 19 май 2017. Политически аргументи блокираха одобрението на договорите, които правителство би предложило, наред с американските финансови санкции, както и потенциалната заплаха от нови съкращения в производството продължават да отблъскват много потенциални международни инвеститори.

"Изолацията и конфронтацията обаче има 30-годишна история на провала", каза в интервю за Bloomberg Трита Парси, президент на националния ирано-американски съвет=

"Имаме много ясен пример на това, което работи, когато Западът се опитва да промени политиката на Иран и това е в преговорите, довели до ядрената сделка. Чрез участие има успех"

Чуйте целия анализ във видеото.

 

 

 

Последни новини
Още от Анализи