Разкриването на информация и последиците от това

Джим Улси, бивш директор на ЦРУ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пред Белия дом. Вашингтон. 16 май 2017. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Президентът на САЩ Доналд Тръмп пред Белия дом. Вашингтон. 16 май 2017. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от директора на ФБР Джеймс Коми през февруари да изостави разследването срещу бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин според лице, което е получило копие от бележка, написана от Коми след разговор с Тръмп в Овалния офис, съобщи Bloomberg.

Новината задълбочава политическата криза за Белия дом на Тръмп като внася възможността президентът да е възпрепятствал правосъдието, нарушение, за което може да започне импийчмънт. Администрацията му вече разклатена от критиките срещу Тръмп за уволнението на Коми преди седмица и съобщението от понеделник, че президентът е разкрил поверителна информация от службите пред двама руски дипломати.

"Най-напред хората трябва да правят разлика между две неща, които ФБР прави, криминални разследвания, мафията и т.н., и контраразузнавателни разследвания. Помага на президента да защитава страната", каза каза Джим Улси, бивш директор на ЦРУ в интервю за Bloomberg.

"Ако работят по контраразузнавателно разследване по въпроса за това какво Русия се е опитала да направи по време на изборите ни, това не е криминално разследване. Няма възпрепятстване на правосъдието, ако някой не сътрудничи на контразузнавателните органи".

Чуйте целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи