Изборите във Франция и рискът в Европа

Дейвид Пинкертън, Falcon Private Bank

Участник в митинг на кандидата за президент на Франция Емануел Макрон със знамената на ЕС и Франция. Арас, Франция. 26 април 2017. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Участник в митинг на кандидата за президент на Франция Емануел Макрон със знамената на ЕС и Франция. Арас, Франция. 26 април 2017. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

С наближаването на края на президентската кампания във Франция и след последния ТВ дебат в сряда през нощта, 3 май 2017, избирателите продължават да са разделени в подкрепата си за двамата кандидати на балотажа в неделя, 7 май.

Марин Льо Пен спечели на първия тур в области, където правителството не успя да поправи икономическия спад, а Емануел Макрон бе подкрепен в региони, където има повече хора, завършили университет. Сондажите показват, че Макрон ще спечели с около 20 пункта на балотажа, съобщава Bloomberg.

Дейвид Пинкертън от Falcon Private Bank коментира изхода от последния ТВ дебат във Франция и последиците за пазарите.

"Европейската икономика не успя да се развие и да стигне нивото на ускорен ръст, както САЩ, каза Пинкертън в интервю за Bloomberg.

"Голяма част от това бе осуетено от целия политически риск и несигурността. С постепенното изясняване на тази несигурност, ние се надяваме европейският растеж да бъде освободен от това, което го задържа. Някои от политическите рискове".

Чуйте целия коментар във видеото.

Над 16,5 млн. зрители, или 60% от аудиторията във Франция са гледали ТВ дебат между Марин Льо Пен и Емануел Макрон на 3 май 2017 по France 2, съобщи TF1.

8,1 млн /32% от аудиторията/ са гледали TF1, а 7 млн. /28%/ са гледали дебата по France 2.

Четете още: Ще се срутят небесата при победа на Льо Пен: Андреас Утерман, директор на Allianz Global Investors.

 

Последни новини
Още от Анализи