Ефектът на Instagram и мобилната реклама върху резултата на Facebook

Дебра Ахо Уилямсън, главен анализатор на Emarketer

Посетител на конференцията на разработчиците F8 Developer Conference в Сан Хосе, Калифорния на 18 април 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Посетител на конференцията на разработчиците F8 Developer Conference в Сан Хосе, Калифорния на 18 април 2017. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Директорите на Facebook Inc. се опитаха да успокоят инвеститорския ентусиазъм за очакванията за ръст на продажбите, като повториха предупреждението, че има ограничения в брой реклами, които могат да се показват в социалната мрежа, съобщи Bloomberg.

В конферентен разговор след обявяване на резултатите за първото тримесечие, компанията каза, че очаква ръстът на приходите да намалее „значително” след като спре да увеличава честотата на маркетинговите спотове в нюзфийда в края на годината, за да не отблъсне потребителите. Акциите на Facebook паднаха с 4,2% при съобщението, което помрачи данните за продажбите в първото тримесечие и ръста от 17% на месечните потребители до 1,94 млрд. души.

„Чудесно тримесечие, но какво следва?”, каза Роб Сандерсън, анализатор в MKM Partnes.

„Ние сме в положение на изчакване за ефектите върху бизнеса. Не знаем колко доколко рекламните обеми водят растежа”.

Рекламата в средата на видеото, а и преролът бяха много успешни на други платформи като YouTube, каза Дебра Ахо Уилямсън, главен анализатор на Emarketer в интервю за Емили Чен от Bloomberg Technologies.

"Така че има смисъл и Facebook да започне да търси да прокара мидрол".

Чуйте целия коментар на Уилямсън във видеото.

Усилията на Facebook са насочени повече за подобряване на качеството на рекламите и таргетирането на посланието, за да ги направят по-ценни, вместо в количеството им, каза в интервю главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг.

„Внимателно следим ефекта на рекламите върху преживяването на потребителите”, каза тя.

Обемът реклама няма да има важен принос за приходите дори след тази година, каза регистрираната в Мело Парк, Калифорния компания.

 

Последни новини
Още от Анализи