Къде Тръмп може да говори с Ким

Джеймз Руни, вицепредседател на Seoul Financial Forum

Лидертъ на Северна Корея Ким Чен Ун, в ляво. Снимка: архив Bloomberg Лидертъ на Северна Корея Ким Чен Ун, в ляво. Снимка: архив Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп каза, че би се срещнал със севернокорейския лидер Кин Чен Ун на фона на нарастващото напрежение около ядрената програма на Северна Корея, ако обстоятелствата го позволяваха, съобщи Bloomberg.

„Ако би било уместно за мен да се срещна с него, за мен била абсолютна чест да го направя”, каза Тръмп в понеделник, 1 май 2017 в Белия дом по време на интервю за Bloomberg News. „Отново - ако стане при правилните обстоятелства. Но бих го направил”, каза Тръмп.

САЩ няма дипломатически отношения със Северна Корея и миналата седмица държавният секретар Рекс Тилърсън каза, че САЩ би преговарял с режима на Ким само ако направи нужните стъпки на фона на ядрените си оръжия и балистични ракети.

„Повечето политици никога няма да го кажат”, каза Тръмп за желанието си да се срещне с предпочитащия усамотелие Ким, съобщи Bloomberg.

„Но ви казвам, че при правилните обстоятелства, бих се срещнал с него. Имаме водеща новина”.

Запитан по-късно за коментарите на Тръмп, прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър каза пред пресата, че „е ясно, че условията в момента не са такива” за среща.

Джеймз Руни, вицепредседател на Seoul Financial Forum  коментира защо има възможност Доналд Тръмп да се срещне с президента на Северна Корея Ким Чен Ун и къде може да стане това.

 

Последни новини
Още от Анализи