Падоан: Макрон ще помогне на Европа

Пиер Карло Падоан, министър на финансите на Италия

Пиер Карло Падоан, министър на финансите на Италия по време на интервю за Bloomberg в Ню Йорк. 24 април 2017. Photographer: Misha Friedman/Bloomberg Пиер Карло Падоан, министър на финансите на Италия по време на интервю за Bloomberg в Ню Йорк. 24 април 2017. Photographer: Misha Friedman/Bloomberg

Министърът на финансите на Италия Пиер Карло Падоан коментира резултатите от първия тур на изборите за президент на Франция и евентуалните последици за Европа при победа на Емануел Макрон на балотажа. Интервю за Bloomberg.

"Новината е добра за Франция, за Европа и за глобалната икономика. Защото Франция ще приеме европейските цели и ще поднови европейския дневен ред", каза Падоан.

Чуйте целия откъс във видеото.

Победа на Емануел Макрон на балотажа на 7 май във Франция би дала възможност за по-голяма интеграция на еврозоната, каза министърът на финансите на Италия Пиер Карло Падоан в интервю за Bloomberg на 24 май 2017.

Френският кандидат за президент подкрепя „обща фискална позиция и в същото време продължаване на програмата на реформи”, каза Падоан. „Други страни смятат, че трябва да намалим лиска в абсолютни стойности най-напред на индивидуално ниво”, каза той, посочвайки Германия.

Европейските политици от години се колебаят дали да продължат със задълбочаване на интеграцията в банковите регулации на фона на несъгласие от страна на страните-членки, които се обявяват против създаване на по-тесни връзки и споделяне на риска. Едно от предложенията, създаване на европейска „лоша банка” би помогнала на кредитори като италианската Monte Dei Paschi di Siena, която се опитва да изчисти баланса си от необслужвани кредити.

„Европа има нужда от силна програма за структурни реформи”, каза Падоан.

Чуйте и другата част от интервюто на Падоан.

 

Последни новини
Още от Анализи