Меланшон печели позиции във Франция

Саймън Френч, главен икономист на Panmure Gordon

Бул. Шан-з-Елизе, Триумфалната арка и квартал Дефанс в Париж, Франция. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Бул. Шан-з-Елизе, Триумфалната арка и квартал Дефанс в Париж, Франция. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

Повишението на рейтинга на левия кандидат за президент на Франция Жан-Люк Меланшон добавя нов риск за изборите във Франция, смята Саймън Френч, главен икономист на Panmure Gordon.

"Франсоа Фийон и Жан-Люк Меланшон нямат реални шансове да стигнат до втория тур", каза Френч в интервю за Bloomberg.

"Но какво става с избирателите им, когато се преразпределят на балотажа?"

Чуйте целия коментар.

Кандидатът на En Marche за Елисейския дворец Емануел Макрон не „претендира да е нормален президент, а президент, който управлява”, каза самият той в интервю за Льо Монд в понеделник, 3 април 2017.

„Не претендирам да съм нормален президент. Разчитам да бъда президент, който да управлява, ангажиран президент, но не анекдотичен, с решения, взети набързо”, каза Макрон.

Ако Марин Льо Пен убеди французите да приемат антиевропейската й платформа, Марио Драги отново може да бъде повикан да спасява единната валута, съобщава Bloomberg.

Президентът на ЕЦБ и неговите колеги не дадоха никакъв сигнал дали се готвят за провал от евентуална победа на Националния фронт на 7 май /вторият тур на президентските избори, бел.ред./

 

Последни новини
Още от Анализи