За Трише популизмът има много измерения

Бившият президент на ЕЦБ Жан-Клод Трише

Жан-Клод Трише, председател на Г-30 и бивш президент на ЕЦБ. Париж, Франция, 9 март 2017. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Жан-Клод Трише, председател на Г-30 и бивш президент на ЕЦБ. Париж, Франция, 9 март 2017. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

Бившият президент на ЕЦБ Жан-Клод Трише определи загубата на национална идентичност като основен фактор за вълната популизъм в света. В интервюто си за Джо Уайзентал от Bloomberg в предаването What'd You Miss?" Трише посочва победителите и победените в новата среда на бързи темпове на развитие на технологиите и иновациите.

"Трябва да се погрижим особено за тези, които са губещи", каза Трише.

Чуйте интервюто във видеото.

Бившият президент на ЕЦБ и бивш гуверньор на Banque de France Жан-Клод Трише в момента е председател на борда на Bruegel Institute, почетен председател  на Г-30, председател на Тристранната комисия за Европа и член на борда на директорите на Airbus Group.

Един от най-опитните европейски банкери, ръководил Европейската централна банка /2003-2011/ по време на финансовата криза е завършил не само икономика, но и математика и физика, политически науки и администрация.

Последни новини
Още от Анализи