Woodside залага на петрол 45-60 долара

Питър Колман, директор на Woodside Petroleum

Питър Колман, директор на Woodside Petroleum Ltd. говори на Credit Suisse Asian Investment Conference в Хонконг, Китай на 29 март 2017. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg Питър Колман, директор на Woodside Petroleum Ltd. говори на Credit Suisse Asian Investment Conference в Хонконг, Китай на 29 март 2017. Photographer: Anthony Kwan/Bloomberg

Питър Колман, директор на Woodside Petroleum за доставките на петрол и природен газ и прогнозата за цената на суровините. Интервю за Стивън Енгъл от Bloomberg на 29 март 2017.

Колман коментира и доставката на природен газ чрез FSRU и новите пазари, които се отварят чрез плаващите инсталации за съхранение и преработка на втечнен природен газ.

"Не мога да прогнозирам какво ще стане през 2017, но бих ви казал, че продавачите имат чудесни възможности да създават нови пазари.

Не само за конвенционално използване на LNG, но и за нова употреба, особено около транспортирането", каза Колман.

 

Чуйте във видеото.

С продължаващото търсене на електричество на развиващите се пазари от Южна Африка до Чили, производителите на втечнен газ /LNG/ предлагат в партньорските си договори доставка на гориво и преработвателна инсталация, която може да обвърже потреблението на продукта им с години, съобщава Bloomberg. За основните си клиенти - правителствата - това означава работа с един доставчик, който да има грижата за всичко по веригата.

Кораб за съхранение и преработка на втечнен природен газ /FSRU/ на сух док в корабостроителницата на Hyundai Heavy Industries Co. в Улсан, Южна Корея. 3 юни 2013. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg.

Последни новини
Още от Анализи