Кой е Травис Каланик

Репортаж на Ерик Нюкомър от Bloomberg Technology

Травис Каланик, съосновател и главен изпълнителен директор на Uber Technologies Inc. говори на TiE Global Entrepeneurs Summit в Ню Делхи, Индия на 16 декември 2016. Photographer: Udit Kulshrestha/Bloomberg Травис Каланик, съосновател и главен изпълнителен директор на Uber Technologies Inc. говори на TiE Global Entrepeneurs Summit в Ню Делхи, Индия на 16 декември 2016. Photographer: Udit Kulshrestha/Bloomberg

Травис Каланик е съосновател и главен изпълнителен директор на Uber Technologies Inc.  Предприемачът в областта на потребителския интернет и транспорт основа Uber. Неговата последна компания за споделено пътуване чрез наемане на независим превозвач внесе смущения в индустрията и иновация в системите на публичния градски транспорт по света.

Почти съвсем сам, Каланик пише това, което наричаме в момента гиг-икономика.

 

Гиг-икономика /gig-economy/ е среда, в която временните позиции са практика и компаниите наемат независими служители за краткосрочни проекти.

Репортаж на Ерик Нюкомър от Bloomberg Technology.

Гледайте видеото.

 

Ерик Нюкамър, Bloomberg Technology коментира спрените и отново пуснати изпитания на автономни коли на Uber.

"Връщат се в Сан Франциско, където правят само тестове. Докато в Аризона и Питсбърг правят реални превози на хора",  каза Нюкамър в коментар за Кори Джонсън от Bloomberg.

Чуйте анализа във видеото.

В класацията на Bloomberg View на главните изпълнителни директори от 16 март 2017 Травис Каланик изпадна от Джеф Безос, основател на Amazon.

Последни новини
Още от Анализи