Социалните ни акаунти ни подлудяват

Американската психологическа асоциация отчита първото значително повишение на стреса от 10г.

Жена пише на смартфона си на улицата в Нан, провинция Нан, Тайланд. 3 март 2017. Photographer: Amanda Mustard/Bloomberg Жена пише на смартфона си на улицата в Нан, провинция Нан, Тайланд. 3 март 2017. Photographer: Amanda Mustard/Bloomberg

През февруари Американската психологическа асоциация /APA/ публикува доклад, според който американците изпитват първото статистически значимо повишение на стреса в 10-годишната история на проучването. През януари 57% от анкетираните казват, че политическият климат в САЩ е значим източник на стрес, това е ръст от 52% спрямо август.

Няколко дни по-късно APA публикува втората част на изследването си: „Стресът в Америка: как да се справим с промените”, което изследва ролята на технологиите и социалните медии в динамиката на стреса в САЩ.

Вижте видеото на Bloomberg.

Десетилетие след появата на смартфоните, Facebook и Twitter и други социални медии, четирима от всеки петима възрастни в САЩ /86%/ съобщават, че постоянно проверяват мейла си, съобщенията и акаунтите си във Фейсбук. Тази привързаност към устройствата е постояното използване на технологиите е свързано с по-високи нива на стрес за тези потребители, съобщава APA.

Изследването Стресът в Америка е проведено онлайн в САЩ от Harris по поръчка на APA между 5 и 31 август 2016 сред 3500 души на 18+ години, живеещи в САЩ, на английски и испански език.

 

Последни новини
Още от Анализи