Как Twitter ще се бори с троловете

Дейвид Къркпатрик, гл. изпълнителен директор на Techonomy и Кори Джонсън, Bloomberg

Логото на Twitter Inc. и посетител на MWC в Барселона. 1 март 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Логото на Twitter Inc. и посетител на MWC в Барселона. 1 март 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Twitter пусна серия от инструменти, целящи да намалят и спрат злоупотребите с платформата. Проблемът в новата функционалност е, че позволява на потребителите и да блокират съдържание.

При блокиране на акаунта, Twitter изпраща известие на неговия собственик за извършени „потенциално вредни действия” и временно блокиране – обикновено за 12ч. след първото предупреждение, съобщава The Verge.

Това е част от промяната в начина, по който Twitter реши да действа срещу злоупотребите в мрежата.

Компанията не посочва критериите, по които решава, че с даден акаунт се злоупотребява. Изданието цитира говорителка на компанията, според която „Twitter мисли много” за използването на остър език като реакция на политическо изказване.

"Има някои хора, които говорят доста лоши неща за хора, които не познават. Поради някаква липса на смелост те не смеят да се покажат на живо, но онлайн са много активни", каза Кори Джонсън от Bloomberg.

"Има още проблеми, които трябва да решат. И работят по някои от тях, но този е най-големият", каза Дейвид Къркпатрик, гл. изпълнителен директор на Techonomy в коментар за Bloomberg.

Чуйте и двата коментара във видеото.

Четете още: Новини от Световния мобилен конгрес в Барселона.

Вижте снимки от MWC.

Последни новини
Още от Анализи