Интересна ли е Франция за търговия

Нийл Дуейн, глобален стратег в Allianz Global Investors

Квартал Дефанс, Париж, Франция. 12 юли 2016. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Квартал Дефанс, Париж, Франция. 12 юли 2016. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

Икономическият растеж във Франция се ускори най-силно за последните 5г. през януари, показват данни от HIS Makrit, цитирани от Bloomberg.

„Френският частен сектор продължава да расте солидно през януари”, каза Алекс Джил, икономист в HIS Markit.

„Експанзията е с широка основа и ръстовете са както в производството, така и в  сектора на услугите, водени от търсене. Това се отразява на трудовия пазар”.

Икономическото възстановяване на Франция изостана сред страните от еврозоната, запазвайки безработицата на 10% и възпрепятствайки способността на президента Франсоа Оланд да намали бюджетния дефицит. Липсата на растеж и нови работни места бяха причините през декември социалистът Оланд да стане първия френски президент, който не пожела втори мандат.

Какви са шансовете на другите кандидати за президент на страната и какви са очакванията на инвеститорите от изборната година за Франция и Холандия? Нийл Дуейн, глобален стратег в Allianz Global Investors анализира инвестициите във Франция, изборите във Франция и къде може да се намерят възможности в Европа. Интервю за Гай Джонсън от Bloomberg в предаването "Bloomberg Markets: European Open"

Чуйте интервюто.

 

Последни новини
Още от Анализи