Льо Пен не може да си позволи Франция да излезе от ЕС

Карин Берже, депутат от социалистическата партия на Франция

Карин Берже, депутат от социалистическата партия на Франция по време на интервю за Bloomberg. Париж, 23 януари 2017. Снимка: BloombergTVBulgaria Карин Берже, депутат от социалистическата партия на Франция по време на интервю за Bloomberg. Париж, 23 януари 2017. Снимка: BloombergTVBulgaria

Френската депутатка Карин Берже каза, че дори да има високи шансове да спечели президентските избори във Франция, председателката на Националния фронт Марин Льо Пен не може да си позволи да допусне Франция да излезе от еврото или ЕС.

В интервю от Париж за Каролин Конан от Bloomberg ден след първичните избори на социалистическата партия за кандидат за изборите на 23 април 2017, Берже каза, че Беноа Амон е „посочен за фаворит от почти 2 млн. избиратели във Франция”.

„Ако избирателите на социалистическата партия не са доволни от избора другата неделя, могат да се насочат към Емануел Макрон, но и към други кандидати в ляво”.

На въпроса дали на вота за президент напролет Марин Льо Пен има шансове да спечели, Берже потвърди.

„За съжаление – да. Тя има шанс. Нейната партия в момента е най-влиятелната във Франция”, каза Берже.

Марин Льо Пен събира най-голяма подкрепа сред кандидатите за президент – 26%, показва проучване на общественото мнение, направено от Ifop за iTele, Paris Match и Sud Radio от 11 януари 2017.

Чуйте анализа на Карин Берже във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи