Отговорът на Китай на номинациите на Тръмп

Стивън Енгъл за изслушванията на номинирания за министър на отбраната ген.Матис за директор на ЦРУ Помпео и реакцията на Китай

Джеймс Матис пред Комисията по отбрана в Сената. 12 януари 2017. Снимка: Bloomberg Джеймс Матис пред Комисията по отбрана в Сената. 12 януари 2017. Снимка: Bloomberg

Пенсионираният генерал от морската пехота Джеймс Матис, наричан Лудото куче нарече Русия „стратегически конкурент”, с което стана поредния номиниран член на бъдещия кабинет на Тръмп, който се разграничи новоизбрания президент, съобщава Bloomberg.

„Аз към за сътрудничество, но трябва да признаем реалността, към която върви Русия и има намаляващ брой области, където можем да започнем сътрудничество”, каза Матис на Военната комисия в Сената, която го изслуша на 12 януари 2017.

В продължение на 3ч. ген. Матис защити увеличението на въоръжените сили, подобряването на готовността на военните за битка и поддържане на постоянно американско военно присъствие в Балтийските страни.

„Смятам, че нации със съюзници благоденстват, а нации без съюзници – не”.

Военните нямат право да бъдат назначавани начело на Пентагона, освен ако не са се пенсионирали 7г. по-рано. Ген. Матис напусна активна служба през май 2013 и вероятно законът ще бъде променен заради него.

Чуйте анализа на реакцията на Китай на номинациите на Тръмп в коментар на Стивън Енгъл от Bloomberg на 13 януари 2017.

Номинираният за директор на ЦРУ Май Помпео каза, че агенцията е длъжна да следи информация на публичен сайт, включително Facebook, Twitter и Instagram.

Републиканецът от Канзас и възпитаник на Уест пойнт влезе в Конгреса през 2010.

„Ако някой говори във Facebook за нападение или подготвя нападение срещу Америка, мисля, че ще кажете, че директорът на ЦРУ не си върши работата, ако не проследи тази информация”, каза Помпео пред комисията.

Номинираният за директор на ЦРУ Майк Помпео каза, че агенцията е длъжна да следи информация на публичен сайт, включително Facebook, Twitter и Instagram.

Републиканецът от Канзас и възпитаник на Уест пойнт влезе в Конгреса през 2010.

„Ако някой говори във Facebook за нападение или подготвя нападение срещу Америка, мисля, че ще кажете, че директорът на ЦРУ не си върши работата, ако не проследи тази информация”.

Четете още: Рекс Тилърсън пред сенатската комисия.

Последни новини
Още от Анализи