Какво означава напускането на Мариса Майер на борда на Yahoo

Брайън Уомак, Bloomberg News

Мариса Майер, главен изпълнителен директор на Yahoo! Inc. по време на Fortune Global Forum в Сан Франциско, Калифорния. 3 ноември 2015. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Мариса Майер, главен изпълнителен директор на Yahoo! Inc. по време на Fortune Global Forum в Сан Франциско, Калифорния. 3 ноември 2015. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Yahoo! Мариса Майер е сред петимата директори, които смятат да напуснат борда на инвестиционната компания, която ще остане след приключване на предложението за продажба на основните интернет активи на Yahoo на Verizon Communications Inc, съобщи Bloomberg на 9 януари 2017.

Новата компания, акционер в Alibaba Group Holdings Inc. и Yahoo! Japan ще промени името си на Altaba Inc. и ще намали броя на членовете на борда на петима души, се казва в корпоративното съобщение от понеделник.

Новината се появява в момент, когато стана ясно за нова хакерска атака срещу Yahoo.

Чуйте коментара на технологичния редактор ан Bloomberg Брайън Уомак на 10 януари 2017.

Потребителите на пощенската услуга бяха уведомени в края на годината от компанията в мейл, с който бяха посъветвани да си сменят паролите с по-трудни. Според съобщението пробивът е бил направен през 2013, но за него потребителите научиха едва през декември 2016.

Това е вторият пробив в Yahoo и е най-големият в историята според Wired.

Засегнати са били един милиард акаунта.

Yahoo казва, че не знае кой е авторът на пробива, който е довел до кражба на имена, телефонни номера, рождени дати, месторождения, пароли, отговори и тайни въпроси.

Според Wired атаката не засяга номера на кредитни карти или банкова информация.

Съобщението от Yahoo до потребителите на пощенската услуга за хакерската атака от 2013, получено на 12/15/16 at 1:45 AM. Снимка: скрийншот.

Последни новини
Още от Анализи