От каква сума се нуждаят италианските банки

Майкъл Бел, глобален пазарен стратег, JPMorgan Asset Management и Крис Уилър, анализатор Atlantic Equities

От ляво надясно: Марк Бартън, Bloomberg, Крис Уилър, анализатор Atlantic Equities и Майкъл Бел, глобален пазарен стратег, JPMorgan Asset Management. 22 декември 2016. Лондон. Снимка: BloombergTV От ляво надясно: Марк Бартън, Bloomberg, Крис Уилър, анализатор Atlantic Equities и Майкъл Бел, глобален пазарен стратег, JPMorgan Asset Management. 22 декември 2016. Лондон. Снимка: BloombergTV

Спасяването на италианските банки може да накара правителството отново да пропусне целта на публичния дълг. 2017 вероятно може да донесе още от същото заради вероятно спасяването на Monte dei Paschi, третата по големина банка в Италия и още кредитори, съобщи Bloomberg.

На заседание на кабинета във вторник, 20 декември премиерът Паоло Джентилоне реши да поиска парламента в Рим да одобри 20 млрд. евро допълнително финансиране, което да се използва за фонд за спасяване на закъсали банки. Парламентът одобри предложението.

„Такова допълнение неизменно означава, че намаляването на дълговото съотношение още ще се отложи”, каза Лоредана Федерико, икономист от UniCredit Bank AG в Милано, цитирана от Bloomberg.

В прогнозата си за 2017 на UniCredit Федерико очаква съотношението на дълг към БВП догодина да се повиши до 133,2%. В интервю тя каза, че сега очаква са е 1% по-високо.

Майкъл Бел, глобален пазарен стратег, JPMorgan Asset Management и Крис Уилър, анализатор Atlantic Equities коментират условията и последиците от финансовата помощ в интервю за Bloomberg.

Чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи