Какви са шансовете на Меркел след атентата в Берлин

Робърт Паркър, старши съветник, Credit Suisse

Ангела Меркел на коледния базар в Берлин, където на 19 декември 2016. камион премаза десетки. 20 декември 2016. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Ангела Меркел на коледния базар в Берлин, където на 19 декември 2016. камион премаза десетки. 20 декември 2016. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Два дни след нападението с камион над коледен базар в Берлин на 19 декември 2016 полицията продължава да търси извършителя на фона на полемика за преразглеждането на мерките за сигурност, съобщава АФП.

Германският канцлер Ангела Меркел бе критикувана за недостатъчната охрана на посещавани обекти.

Германската полиция продължава да издирва в цялата страна тунизиец, чиито документи бяха открити в камиона, с който бе извършено нападението. Разследването ги откри под шофьорската седалка.

Мъжът, който известен с три самоличности и три различни възрасти е поискал убежище в Германия през април. Според Suddeutshce Zeitung и Bild той бил особено опасен и свързан с мрежа, набираща членове на Ислямска държава в Германия.

Около 5500 тунизийци се бият в Сирия, Ирак или Либия.

Какво ще стане на изборите в Германия - едни от четирите трудни вота на 2017 в Европа според Робърт Паркър, старши съветник, Credit Suisse. Интервю за Bloomberg на 21 декемчври 2016.

Чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи