Новите проекти и управлението на Google

Макс Чафкин, Bloomberg Businessweek

Логото на Google Inc. на вратата на офиса на компанията на Кингс Крос, Лондон, Великобритания. 15 ноември 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Логото на Google Inc. на вратата на офиса на компанията на Кингс Крос, Лондон, Великобритания. 15 ноември 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Прочутата експериментална на Google, стартирала първоначално като GoogleX бе фирмения пясъчник, където основателите и експертите й опитваха различни идеи. Когато Google стана Alphabet лабораторията обяви ново име и мисия – да превърне изпитателните проекти в реални търговски операции. Това се случи с колата без шофьор на теория. Но реалността бе друга.

Няколко души запуснаха X, а други критикуват лабораторията за неуспеха да реализира проектите си.

Макс Чафкин от Bloomberg Businessweek коментира развитието на експерименталните проекти, ефекта от влизането на Рут Порат в управлението на Google, перспективите за компанията и защо на Лари Пейдж му е скучно.

"Тази компания напълно промени целия медиен пейзаж. И на тях им доскуча. Това е разликата. Тя има последици в начина, по който тръгват да правят други неща. Те не търсят области на синергия между колите без шофьор и търсачката", каза Чафкин.

Чуйте целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи