Интернетът изпреварва телевизията в Германия

През 2017 германците ще прекарат повече време онлайн, отколкото пред телевизорите

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Пълнолетните германци ще прекарат повече време в онлайн пространството, отколкото пред телевизорите за първи път през следващата година, докато по-голяма част от съдържанието се измества към стрийминг платформите, показва изследване на EMarketer.

Проучването на EMarketer разкрива, че през 2017 пълнолетните германци ще прекарват средно по 3 часа и 44 минути в интернет – с 6 минути повече, отколкото пред телевизорите.

„През последните години интернет разпространението се повиши дори и сред по-възрастните германци, а освен това има и други тенденции, като все по-голяма част от съдържанието се измества от телевизията към дигиталните платформи“, каза Карин вон Ейбръмс, анализатор от EMarketer.

Тенденцията от своя страна се отразява на медийните компании, като телевизионните оператори разширяват дигиталните си предложения, като опит за борба с интернет конкурентите си Netflix и Amazon.

Друга важна тенденция, която отбелязват от Emarketer, е, че през 2016 за първи път пълнолетните германци ще прекарат повече време в интернет на мобилни устройства в сравнение с настолни компютри. Същото нещо се случи във Великобритания през миналата година.

В Германия има 63,6 млн. интернет потребители – най-много в цяла Западна Европа – показват данни на EMarketer. Броят им се увеличава през последните години, като по-голям дял от възрастни хора започват да използват интернет.

Последни новини
Още от Анализи