Goldman прогнозира победа за Хилъри

Златото ограничи поевтиняването си на този фон

Хилъри Клинтън, кандидат за президент на САЩ. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg Хилъри Клинтън, кандидат за президент на САЩ. Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Инвестиционната банка Goldman Sachs прогнозира, че е по-вероятно Хилъри Клинтън да спечели започващите в 13:00 ч. българско време президентски избори в САЩ. „Икономистите ни вярват, че има значителна преднина в много щати, която Тръмп трябва да стопи“, написаха анализатори от Goldman в свой доклад днес, 8 ноември, с основна тема златото.

На фона на повишените очаквания за победа на Хилъри Клинтън активите със статут на убежища загубиха част от блясъка си, като търсенето за тях се понижи. Именно това се случи и със златото, което вчера, 7 ноември, потъна с 1,8% - най-големият спад от 4 октомври насам.

След като ФБР оневини Хилъри Клинтън по въпроса с имейлите и частния сървър, който тя е ползвала, златото и други активи убежища реагираха негативно. През последните седмици анализаторите, следящи движенията на златото, не изпускаха от поглед и развитията около очакванията за президентските избори в САЩ.

„През последните дни цените на златото показваха все по-силна положителна връзка с вероятността Тръмп да спечели. Въпреки това, нашите икономисти смятат, че е по-вероятно Клинтън да спечели“, пишат от Goldman Sachs в доклада си.

Последното социологическо проучване Bloomberg Politics сочи преднина за Хилъри Клинтън от 3%.

Въпреки негативните развития около златото вчера, днес, 8 ноември, жълтият метал ограничава загубите, като дори бележи ръст от 0,5% към 11:10 ч. българско време.

Последни новини
Още от Анализи