Обемът на пазара у нас представлява предизвикателство пред бизнеса

Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на АББ България, говори пред Bloomberg TV Bulgaria

Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на АББ България. Снимка: Списание Мениджър Екехард Нойрайтер, изпълнителен директор на АББ България. Снимка: Списание Мениджър

Бизнес средата в България се подобрява. Това, което видяхме през последните години, е, че много инвеститори идват в България. Много инвеститори и международни компании. Има голямо търсене в енергийния сектор. И това ни дава доза оптимизъм за следващите години. От една страна нашият бизнес е на 70% ориентиран към износ и на 30% към вътрешния пазар. Това, че успяхме да достигнем тези 30% е доста впечатляващо. Трудностите идват от това, че пазарът тук е много малък. Освен това е много конкурентен и трябва да излезеш с най-добрия продукт на най-добрите цени, каза изпълнителният директор на енергийната компания АББ България Екехард Нойрайтер за Bloomberg TV Bulgaria.

От една страна се радваме много да видим много добри и висококвалифицирани хора. Инвестираме много в служителите си, за да разширим квалификациите им. От друга страна имаме планове за експанзия. И нещо, което ми прави впечатление и при други инвеститори, е, че може да се нуждаем от още ресурси. В момента сме в ситуация, в която понякога ни липсват не само мениджъри, но и специалисти и експерти, каза Нойрайтер, който се бори за приза Мениджър на годината с още деветима изпълнителни директори на компании, осъществяващи дейност в България.

Вижте повече във видеото с цялото интервю:

Четете още: Каква е оценката на риска за финалистите в Мениджър на годината 2016.

Последни новини
Още от Анализи