500 нови работни места в Пловдив, Ботевград и София отваря Sensata Technologies

Работните позиции са както за нискоквалифицирани, така и за висококвалифицирани кадри

Генералният мениджър на Sensata Technologies Томи Вер Елст. Снимка: Списание Мениджър Генералният мениджър на Sensata Technologies Томи Вер Елст. Снимка: Списание Мениджър

Няма как да не отчетем набирането на кадри, като риск пред бизнеса. С многото работни позиции, които отваряме в България, несъмнено намирането на таланти в бъдеще ще представлява предизвикателство. Увеличаваме производствения капацитет в Пловдив. Плановете ни за 2017 са да наемем още около 500 души общо, най-много от които в Пловдив. И друга част в по-големите ни производствени мощности в Ботевград, както и в централата ни в София. Това каза генералният мениджър на Sensata Technologies Томи Вер Елст за Bloomberg TV Bulgaria. Вер Елст е сред финалните 10 участници в конкурса Мениджър на годината, чийто победител ще стане ясен на 28 ноември. Sensata е индустриална компания, която работи в автомобилния сектор.

Не искам обаче само да се оплакваме, а и да направим нещо по въпроса. Мисля, че в определен момент, като компания, трябва да направиш така, че да правиш правилните предложения на хората. Освен това да работиш заедно с университетите и правителствата, за да изградиш едно по-добро бъдеще. Именно натам трябва да са насочени усилията ни.Имаме програма за активно набиране на кадри и работим в тясно сътрудничество с университети. Наистина се опитваме да осъщесвим промяна, да предложим стипендии, стажове, дори курсове в университетите, свързани с дейността ни в производството, каза Вер Елст.

Всички шестима присъстващи на обявяването на имената им от десетимата финалисти в деветото издание на конкурса Мениджър на годината се обединиха около мнението, че липсата на качествена работна ръка е сред основните предизвикателства пред бизнеса у нас.

Вижте повече във видеото с цялото интервю:

Четете още: Каква е оценката на риска за финалистите в Мениджър на годината 2016.

Последни новини
Още от Анализи