Bank of America залага на задържането на клиентите си за развитие

Главният изпълнителен директор Браян Мойнихан говори пред Bloomberg

Сградата на Bank of America в Ню Йорк. Снимка: Jin Lee/Bloomberg Сградата на Bank of America в Ню Йорк. Снимка: Jin Lee/Bloomberg

През последните дни най-големите американски банки отчетоха финансовите си резултати за третото тримесечие на годината, като печалбите на всички надхвърлиха очакванията. Вторият по големина кредитор в Америка по обем на активите – Bank of America, отчете ръст на печалбата през третото тримесечие от 7,3%. Каква обаче е стратегията за развитие на банката в бъдеще?

Възможностите за всичките ни бизнеси са еднакви. Да предлагаме все повече услуги на клиентите, които имаме днес. Ако например имаме клиент, който инвестира в инструменти с фиксирана доходност, да му предложим да инвестира в акции. Ако инвестира в акции, да му предложим да играем ролята на основен брокер за него. Тези възможности могат да се променят във всеки един момент, в зависимост от случващото се на пазара – дали има, или няма първични публични предлагания например. Налице ли е дългово финансиране или се наблюдава липса на такова. Въпросът е, че имаме големи клиенти, които инвестират навсякъде по света, а ние разполагаме с екип, който следи за нуждите им. Един ден те искат едно, а на другия – друго, каза главният изпълнителен директор на финансовата институция Браян Мойнихан пред Bloomberg.

Вижте повече от коментара му по темата за отражението на Brexit върху банковата индустрия:

 

Последни новини
Още от Анализи