Защо Джак Ма писа до акционерите на Alibaba

Ханс Тунг, партньор в GGV, Селина Уон, Bloomberg Technology и Дейвид Къркпатрик, гл. изп. директор Techonomy

Председателят на Alibaba Group Holding Ltd. Джак Ма говори на Alibaba Cloud Computing Conference в Ханджоу, Китай. 13 октомври 2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Председателят на Alibaba Group Holding Ltd. Джак Ма говори на Alibaba Cloud Computing Conference в Ханджоу, Китай. 13 октомври 2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Alibaba Group Holdings Ltd очаква операторите на е-търговия да се изправят пред „огромни предизвикателства” и планира да се развива в ритейла и да подобри ефективността си в производството, дистрибуцията и услугите, написа до акционерите главният изпълнителен директор Даниел Джан в четвъртък, 13 октомври 2016, съобщи Bloomberg. Компанията работи с частично притежаваната от нея Suning Commerce Group Co. и Tintime Retail Group Co. за интеграция на онлайн с физическите магазини.

Според Alibaba в китайските домакинства има трилиони долари като важен двигател на растежа и планира да продължава да инвестира в бизнес и географското си разширение, въпреки че изостава с печалбата в краткосрочен план.

Защо Alibaba обяви електронната търговия за традиционна?

Анализ на Ханс Тунг, партньор в GGV, Селина Уон, Bloomberg Technology и Дейвид Къркпатрик, гл. изп. директор Techonomy в интервю за Емили Чен от Bloomberg West на 14 октомври 2016. Чуйте във видеото и Джо Цай, съосновател на Alibaba.

 

Последни новини
Още от Анализи