Ще повишат ли политиците цената на петрола

Хуан Сартори, президент и основател на Union Group

Рафинерията на Pemex в Тула де Аленде, Мексико. 6 март 2014. Photographer: Susana Gonzalez/Bloomberg Рафинерията на Pemex в Тула де Аленде, Мексико. 6 март 2014. Photographer: Susana Gonzalez/Bloomberg

ОПЕК разчита на ангажимента на Русия, която се включи в усилията за ограничаване на производството на петрол въпреки вътрешните разногласия как да се разпредели тежестта на съкращенията за постигане на глобална сделка, съобщава Bloomberg.

„Уверени сме в ангажиментите на Русия”, каза генералният секретар на ОПЕК Мохамад Баркиндо в интервю от Истанбул за Bloomberg TV в сряда, 12 октомври 2016.

 

Въпреки че твърде рано да се посочат индивидуални цели на производство за всяка страна, „подемът е на наша страна”, каза Баркиндо, който „е много оптимистично настроен”, че страните, извън ОПЕК ще се включат в сделката за намаляване на производството.

"Изглежда навлизаме в период на политически намеси от страна на големите производители", каза Хуан Сартори, президент и основател на Union Group в интервю от Лондон за Манъс Крани и Анна Едуардс от Bloomberg на 12 октомври 2016.

Чуйте цялото интервю на Сартори във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи