Lockheed Martin ще достави системите за новите подводници на Австралия

Пол Алън, Bloomberg

Новите подводници на Австралия ще се строят в корабостроителницата ASC Ltd. в Аделаида, Австралия. 30 май 2016. Photographer: Mark Dadswell/Bloomberg Новите подводници на Австралия ще се строят в корабостроителницата ASC Ltd. в Аделаида, Австралия. 30 май 2016. Photographer: Mark Dadswell/Bloomberg

Най-големият военен контрактор в САЩ Lockheed Martin Corp. спечели търг за проектиране и изграждане на отбранителната система за новата флота подводници на Австралия за 50 млрд. долара, а Raytheon остана втора, съобщи Министерството на отбраната на 30 септември 2016.

Австралия избра през април френската DCNS Group за строежа на 12 дизелово-електрически подводници. Офертата на DCNS бе предпочетена пред Mitsubishi Heavy Industries и Kawasaki Heavy Industries от Япония и ThyssenKrupp Marine от Германия.

Новите подводници ще сменят старите, клас Колинс през 2030.

Участието на Lockheed ще създаде около 200 от общо 2800 работни места, свързани с програмата за подводници, каза министърът на отбраната на Австралия Кристофър Пейн, цитиран от Bloomberg.

„Партньорството с базирана в Австралия компания със силни връзки в САЩ ще ни осигури най-добрата австралийска и американска технология и нейната защита”, каза Пейн.

Коментар от Сидни на Пол Алън, Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Анализи