Топ 10 на университетите в САЩ

Класация на U.S. News & World

Началото на есента освен падането на листата и захладняването на времето се характеризира и с началото на учебната година в училищата и университетите – както в България, така и по света. А с началото на учебната година и с всички мечти и надежди, свързани със започването на нова глава в образованието на учениците и студентите.

Сега обаче да оставим учениците на страна и да отправим поглед към студентите. Кои са най-добрите и съответно най-желаните университети в САЩ, които привличат кандидати от цял свят? Годишната класация на U.S. News & World е сериозен атестат за нивото на американските университети, което влияе на всичко останало – от семестриалните такси до броя на студентите, които кандидатстват в тях.

Макар и да не липсват критици, класацията включва важни фактори при подредбата на университетите. Сред тях са общият брой на кандидатите, финансовият ресурс, използван за функционирането на университета, както и получаването на дипломи и научни степени, пише MarketWatch.

В поредното издание на класацията фигурират главните заподозрени – Princeton, Harvard, Yale, Duke и MIT:

При избора на университет студентите и техните родители трябва да вземат предвид фактори като това колко от започналите в даден университет завършват, нивото на студентските заеми, които кандидатите поемат, както и доколко успешно ги връщат, съветват експерти.

„Усещането ми е, че студентите и техните семейства са по-фокусирани върху стойността през последните години, те са наясно с това, че семестриалните такси продължават да растат дори и със стагнацията в доходите“, каза Джеймс Кваал, бивш заместник -директор по въпросите на вътрешната политика в Белия Дом.

Последни новини
Още от Анализи