Какво е бъдещето на медийната индустрия

Водещата на "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria Йоанна Николова е следващият лектор в летния онлайн курс на Investor.bg

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Събуждайки се в шок сутринта след Brexit, борсовият пазар се срина, а паундът падна до стойности, които Великобритания не е виждала от 30 години насам. В този ден най-задаваният въпрос в Google бе: "Какво е ЕС"? Необуздан поток от Фейсбук информация и стотици лайкове под гръмки постове за предимствата на Brexit - това доведе до изненадващото историческо събитие с трайни глобални икономически последствия - излизането на Великобритания от ЕС. И още, видеопослание във FaceTime на иначе отричащия Интернет общуването Реджеп Тайп Ердоган реши съдбата на цяла една държава на прага на военния преврат.

Социалните мрежи изместват традиционните медии и това е видно от данните на рекламния пазар. Но кои са рисковете, когато формата е по-важна от съдържанието и когато бърза популярност добиват ефектните, а не експертните тези? Какво е финансовото отражение на преструктурирането в медийната индустрия?  Виновни ли са самите медии за отлива на потребителско внимание и от каква журналистика има нужда светът днес, когато кризите са ежедневие?

Отговорите на тези и още въпроси ще даде новата лекция в летния онлайн курс по повод 15 години Investor.bg. За "Медийната индустрия между социалните мрежи и традиционната журналистика" ще говори водещата на сутрешния блокБизнес стартпо Bloomberg TV Bulgaria Йоанна Николова. Всеки може да изпрати въпроси по темата на 15godini@investor.bg до 29 юли.

Йоанна Николова има богат журналистически опит, като работи в телевизионен нюзрум още от началото на втори курс. Преминава през всички етапи в новинарството – от стажант, през парламентарен репортер до водещ на публицистични предавания. Най-сериозен опит в сферата на икономиката и бизнеса натрупва в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, в четиригодишния период преди телевизията да започне да се развива като политематичен канал.

В Bloomberg TV Bulgaria Йоанна Николова е водещ на сутрешния блок „Бизнес старт“ заедно с Иван Нончeв. Сред събеседниците й в студиото са ключови фигури от икономическия и политическия живот, образованието, здравеопазването, медиите и много други.

През 2015 г. Йоанна Николова получи награда от Медицинския университет за особен принос в обективното отразяване на проблемите на здравеопазването.

В предишната видеолекция водещият на Investbook Димитър Вучев говори за плановата и пазарната икономика, като изрази тезата, че икономиката на ЕС е по-скоро близо до плановата. Лекцията му гледайте тук!

Последни новини
Още от Анализи