Успешният бизнес е възможен и без държавни субсидии

Първата онлайн лекция в специалната лятна сесия по повод 15 години Investor.bg

Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Със сигурност има успешни бизнеси, които не зависят от обществените поръчки. Примери за това в България са Walltopia, Telerik, компании, които са от сектори, независещи от държавното преразпределение на т.нар. публични блага.

Това мнение изказа в рамките на първата видеолекция по повод на 15-годишния юбилей на финансовия сайт Investor.bg Кузман Илиев, автор и водещ на Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria. Той насърчи всички студенти и млади хора да не се отказват от мечтите си за самостоятелен бизнес и предприемачество, като същевременно спомена някои важни предпоставки за успешно развитие на бизнес идеите.   

Илиев подчерта и важността за диверсификация на юрисдикцията или излизане на други пазари, за да не е зависим предприемачът само от един пазар.

Бъдещите предприемачи трябва да са големи практици, но е важно и концептуално да разбират бизнес процесите, за да не стават жертва на тенденции, които се случват вън от тяхното разбиране

Вижте първата онлайн лекция в специалната лятна сесия по повод 15 години Investor.bg! Научете повече за това как функционира предприемачеството у нас и какви са държавните намеси, за които трябва сме подготвени при старта на собствен бизнес.

 

Последни новини
Още от Анализи