Ще привлече ли Лондон повече бизнес след Brexit

Питър Харгрийвс, съосновател Hargreaves Lansdown

Питър Харгрийвс, съосновател Hargreaves Lansdown. 15/10/2015. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg   Питър Харгрийвс, съосновател Hargreaves Lansdown. 15/10/2015. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Интервю на съоснователя на Hargreaves Lansdown, Питър Харгрийвс за Bloomberg. Ще стане ли Лондон по-привлекателен за инвеститорите, ако Великобритания излезе от ЕС?

 

Силните валутни позиции на Великобритания са под сериозна заплаха ако се събудим на 24 юни сутринта и вотът е да напуснем ЕС.

Няма по-труден за реконструиране след такова събитие град от Лондон. Лондонският транспорт обслужва 10 милиона жители дневно. Франкфурт, който се предполага, че ще бъде градът, в който ЕС ще управлява финансите си е град с население от 700 000 души. Можем да го сравним с Бристол.

Мисълта да преместим Лондон в Бристол е пълна лудост.

Лондонската борса, комуникацията между Уолстрийт и Лондон .. просто ще бъде невъзможно.

Още нещо, което не трябва да забравяме е часовата зона,в която се намира Лондон е най-добра. Всички компании, инвестирали в Лондон няма да преместят инвестициите си, защото не сме в ЕС. Даже напротив, това ще привлече повече инвеститори, защото ще бъде по-лесно за тях да търгуват с останалия свят, а не само с ЕС.

Чуйте цялото интервю с Питър Харгрийвс във видеото /превод Рад Манолов/.

 

Последни новини
Още от Анализи