Цените на имотите в Китай растат в по-малко градове

Джон Саундърс, директор Имоти, Blackrock Азия

Офис сгради в Чончин, Китай. 12/4/2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Офис сгради в Чончин, Китай. 12/4/2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Интервю на Джон Саундърс, директор Имоти, Blackrock Азия за Енджи Лау от Bloomberg Хонконг на 20 юни 2016. Саундърс коментира цените на имотите в Китай и тенденцията, която вижда на пазара както и къде вижда растеж

 

Aко погледнем инвестиционното ви портфолио в Китай, намалявате ли неговата  стойност или напротив, търсите увеличение?

Искаме да се фокусираме върху търговските обекти, като продажба на офиси и магазини. Търсенето на жилищни помещения продължава да е слабо, като това не е изненадващо. Що се касае до търговските обекти, интересът към даването под наем на офиси и магазини в един-два града нараства.

Основната причина е, че интересът към даването под наем леко се увеличава, има постоянно търсене. Наемателите все още търсят офиси, шопинг центрове и магазини.

Развиваме дейността си на петте най-големи пазара: в Хонконг, Сингапур, Китай, Австралия и Япония. Навсякъде има купувачи, с изключение на Хонконг, където изживяваме трудна година заради ниските лихви в САЩ и огромният ръст на китайската икономика. За съжаление в момента се случва точно обратното, затова ще трябва да изчакаме.

Цялото интервю чуйте във видеото /превод стажант.репортер Рад Манолов/.

 

Последни новини
Още от Анализи