Целият свят очаква резултатите от референдума

Кристофър Ейлман, главен инвестиционен директор на Teachers' Retirement System

Кристофър Ейлман, главен инвестиционен директор на Teachers' Retirement System. Ню Йорк, 8/12/2016. Photographer: Chris Goodney/Bloomberg Кристофър Ейлман, главен инвестиционен директор на Teachers' Retirement System. Ню Йорк, 8/12/2016. Photographer: Chris Goodney/Bloomberg

Кристофър Ейлман, главен инвестиционен директор на Teachers' Retirement System коментира ходовете на централните банки и валутния пазар в интервю за Франсин Лакуа от Bloomberg на 16 юни 2016.

 

Нека предположим, че Brexit не се осъществи, вторият най-важен въпрос е дали ще наблюдаваме значително покачване на долара, което оказва натиск и върху Китай, а Китай наистина може да промени фиксирания валутен курс на юана и това е най-големият риск. Забравяме за тези неща, но те са налице.

Абсолютно и що се отнася до изказването на Джанет Йелън и коментарите по него те бяха много полезни, но едно нещо липсваше и това е, че без съмнение те се съобразяват и с Китай.

Тяхната валута се движи леко и може отново да стане свободно плаваща, защото заради слабата им икономика те имат нужда от такава помощ.

Налице е голямо влияние на глобалната политика върху валутните пазари и те са невероятно волатилни в настоящия момент. Повечето инвеститори го забелязват, особено ако сте дългосрочнен инвеститор в недвижими имоти и капиталови фондове.

Тази волатилност трябва да бъде овладяна, не може просто да бъде приемана в инвестиционния портфейл, защото ще срине възвращаемостта върху едни добри инвестиции.

Цялото интервю чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи