Goldman Sachs: Франция печели Евро 2016

Кои са другите най-вероятни победители

Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

Инвестиционната банка Goldman Sachs традиционно се намеси в прогнозите за това кой ще спечели голям футболен форум. Обект на прогнозата разбира се е започващото след дни във Франция Европейско първенство.

Екип икономисти от банката разработва модел, с който анализира представянето на националните отбори, които участват, в 4719 мача, играни от 1958 насам.

Според получените резултати фаворит е домакинът Франция с 23% вероятност за победа. Вторият най-вероятен победител е Германия с 20% шанс, а на трето място е Испания с 14% вероятност за триумф.

Отборът, който Франция ще победи на финала, е Испания, показват изчисленията на Goldman. Пълната прогноза за това как ще завършат мачовете от турнира можете да видите тук.

На дъното на класацията с прогнозите на Goldman е Албания с 0% вероятност за спечелване на турнира. Вероятността на Уелс не е много по-висока (1%) въпреки че в състава на отбора личат имената на звезди като Гарет Бейл и Аарън Рамзи.

Последната прогноза на Goldman се оказа невярна, като за победител на световното през 2014 от банката прогнозираха, че това ще бъде Бразилия с 48% вероятност. Кариоките все пак стигнаха полуфинал, където обаче бяха разгромени от Германия със 7 на 1.

Системата на Goldman освен това не успя да предвиди, че Испания и Италия ще отпаднат още в групите на турнира.

Всичко за предстоящото Европейско по футбол във Франция ще намерите в специалната страница на сайта Gol.bg.

Последни новини
Още от Анализи