Проблемите на Apple в Индия

Сарита Рай, Bloomberg News

Клиент си купува iPhone 6s в Ню Делхи на 16/10/2016. Photographer: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg Клиент си купува iPhone 6s в Ню Делхи на 16/10/2016. Photographer: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg

Министърът на финансите на Индия потвърди решението, че Apple Inc трябва да спази правилата за местно производство, за да отвори магазин, съобщи Bloomberg на 25 май 2016. Това може да се окаже фатално за плановете на компанията да отвори търговски центрове в  страната.

МинистърАрун Джайтли реши да подкрепи решението на Борда за насърчаване на инвестициите, че Apple трябва да осигури една трета от компонентите си от местно производство, ако иска да продава в собствени магазини, са казали за Bloomberg лица, които не са пожелали да бъдат идентифицирани.

Миналата седмица Тим Кук посети Индия за пръв път в опит да капитализира от перспективите на пазара и да съживи растежа на компанията си. Индия стана най-бързорастящия пазар на смартфони.

Чуйте коментара от Делхи на Сарита Рай, Bloomberg News на 25 май 2016.

Бордът за насърчаване на инвестициите в Индия /Foreign Investment Promotion Board (FIPB)/ посочи проблема и препоръча облекчение на изискванията за компанията от Купертино, съобщи TimesOfIndia.

Правителството на Индия позволява 100% ПЧИ в сегмента на търговия с един бранд, но компаниите трябва да получат одобрение, ако чуждестранната собственост е над 49%.

"Нямаме доказателство, че продуктите са висока технология.

Apple може да отвори магазини, в които да продава един единствен бранд, но трябва да изпълни изискванията", съобщава вестникът, цитирайки също неназован източник.

Последни новини
Още от Анализи