Какво следва за Бразилия

Дейвид Пит-Уотсън, London Business School

Михаел Темер, и.д. президент а Брализия и новото правителство. 12/5/2016. Photographer: Lula Marques/Bloomberg Михаел Темер, и.д. президент а Брализия и новото правителство. 12/5/2016. Photographer: Lula Marques/Bloomberg

Новоизбраният лидер на Бразилия Мишел Темер, в опит да обедини разделената страна, избра правителство, съставено от министри от цялата страна, млади, стари, северняци и южняци. Всички 22 души в новия кабинет обаче са мъже и нито един от тях не е чернокож. Това предизвика незабавна и силна критика, съобщава Bloomberg.

"След правителствата на Работническата партия, в които влизаха жени и чернокожи, планът досега е за хомогенно правителство на Темер", написа Мириам Лейтао, колумнист във вестник Глобо и критик на старото правителство в коментар, който бързо се разпространи в социалните мрежи. "Връщаме се назад".

Темер стана и.д. президент на Бразилия на 12 май 2016, след като първата жена на поста, Дилма Русеф бе отстранена от длъжност, за да бъде изправена пред съда.

Коментар на Джулия Лейте от Bloomberg и на анализатора от London Business School Дейвид Пит-Уотсън в предаването с Анна Едуардс "Countdown" на 13 май 2016.

"Ако бях по-млад в момента Бразилия щеше да има хунта", казва Пит-Уотсън.

"Всъщност демокрацията се оказва достатъчно силна, за да успее да се справи с кризата. Това е доста интересно. Има и още някои доста добри и силни компании, останали в Бразилия".

Чуйте целия коментар във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи