Кое води инвеститорите тази седмица

Бил Стоун, гл. стратег PNC Wealth Management

Храмът Сенсоджи, квартал Асакуса, Токио 18 април 2016. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Храмът Сенсоджи, квартал Асакуса, Токио 18 април 2016. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Бил Стоун, гл. стратег PNC Wealth Management анализира възможностите за растеж и регионите, в които може да се открият в интервю за Енджи Лау от Bloomberg Хонконг на 20 април 2016.

 

Кое води инвеститорите в момента, тази седмица в САЩ?

Анемичният ръст от първото тримесечие в САЩ отстъпва пред признаците на растеж.

Изглежда резултатите са стигнали дъното и не че ще бъдат добри оттук нататък, защото определено ще има негативни данни, но по-скоро най-лошото вече е минало.

 

Всички опасения за рецесия в първото тримесечие не се потвърдиха. Все още имаме стабилност в Китай, за огромна изненада на мнозина. САЩ се възстановяват в известна степен, макар че получаваме много кротки послания от председателя на Федералния резерв, Джанет Йелън. Как тези два фактора могат да изместят баланса?

В САЩ вероятно ще имаме ръст на БВП под 1%.

Но по-рано, преди средата на февруари имаше опасения, че влизаме в рецесия.

Тази опасност определено се размина, въпреки че ръстът не е силен.

Китай беше много по-голяма тревога, както казвате. Засега поне намерихме известна стабилност, без да е ясно дали сме започнали нов растеж. Това успокои поне тези тревоги.

За да започнем следващия етап вероятно трябва да започнат да идват някакви реални добри новини, а не само да се успокояват страховете ни.

 

Какво ще направите, ако искате вашето портфолио да се разраства?

Все още харесваме САЩ, но си струва да се обърне внимание на някои области, които изоставаха от САЩ, който е един от най-добре развиващите се региони.

Развиващите се пазари се справят изключително добре. По-добре от САЩ, но това, което ние харесваме в момента е Япония. Определено не че няма противоречия, но ако йената остане поне малко под контрол, печалбите трябва да започнат да растат в горната част на едноцифрените повишения.

Изгледа най-малкото привлекателна като оценки и темпове на растеж.

Вие правите залозите си на йената, ами ако поскъпне? Ако стимулите не успеят?

За съжаление тогава предположенията ми за растеж на японските компании ще се стопят или няма да са така добри, както американските. Определено обаче съм уверен, че ръстът ще опита да понижи йената.

Напоследък чухме политиците да казват, че ще предприемат действия и видяхме известна слабост в йената. Вярвам, че няма да се откажат още.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи