Колежът е корумпиран като църквата преди 500г.

Питър Тийл, съосновател на PayPal

Питър Тийл, директор на  Clarium Capital Management LLC и основател на PayPal и Facebook Inc. на конференцията LendIt USA 2016 в Сан Франциско. 12 април 2016. Photographer: Noah Berger/Bloomberg Питър Тийл, директор на Clarium Capital Management LLC и основател на PayPal и Facebook Inc. на конференцията LendIt USA 2016 в Сан Франциско. 12 април 2016. Photographer: Noah Berger/Bloomberg

Перспективите за технологиите и образованието от съоснователя на PayPal Inc. и Facebook Inc. Питър Тийл, сега директор на Clarium Capital Management LLC по време на конференцията LendIt USA 2016 в Сан Франциско.

 

"Никога не съм казвал, че може да има едностранен подход.

Хората неправилно са разбрали какво казвам - че всички трябва да напуснат колежа и да основат компания.

Не вярвам, че всеки трябва да основава компания. Защото много компании не вървят добре.

Трябва да се основават добри компании.

Супер динамиката ни докара до неподходящо място,  където образованието стана заместител на мисълта за бъдещето.

Задължителните 12 години на образование е насочена към колежа. Проблемът е в това, че животът не свършва с колежа. За щастие човек живее по-дълго и прави много други неща след това.

Живеем в общество, в което има много тревога за бъдещето. През последните 35г. влагаме все повече пари в образование, за да се справим с тази тревога.

Ако влезем в правилния колеж, значи сме спасени.

Ако не - ще има проблеми.

Преувеличавам като описвам колежа като институция, също толкова корумпирана като църквата преди 500г.

Събират все повече пари от хората, насреща дава индулгенции. Имаме часове, в които отците или професорите не преподават особено добре.

И накрая казваме на хората, че ако получат диплома, те са спасени.

Иначе ще отидат в ада.

В Йейл или в затвора!

Това е ..

Трябва да окажем съпротива на всичко това. На идеята, че спасението идва само от католическата църква преди 500 г. или днес - с диплома от колеж.

Надявам се в бъдеще хората да могат да правят най-различни продуктивни неща.

Целта ми не е да основавам новата Църква на стартъпите, не е да решавам нещата едностранно. Смятам, че бъдещата система ще бъде по-хетерогенна и хората ще могат да успяват по най-различни начини".

 

Последни новини
Още от Анализи