Стартовите 11 на Societe Generale за Европейското

Акциите на кои компании могат да поскъпнат покрай Евро 2016

Компаниите, чиито акции се очаква да поскъпнат покрай Евро 2016. Снимка: Bloomberg Компаниите, чиито акции се очаква да поскъпнат покрай Евро 2016. Снимка: Bloomberg

С наближаването на Европейското се засилват и очакванията и интересът към мачовете, които предстоят на най-големия европейски футболен форум. Турнирът започва на 10 юни, като домакин на финалите този път ще бъде Франция.

Societe Generale обаче подходи по малко по-нетрадиционен начин към европейските финали, на които сили ще премерят 24 национални отбора. Екип на френската банка подрежда в своята единадесеторка компаниите, чиито акции се очаква да бъдат най-силно повлияни от събитието.

По време на първенството във Франция се очаква над 2,5 млн. футболни фенове да гледат срещите на живо от стадионите, като 1,5 млн. от тях ще бъдат чужденци. Изчисленията сочат, че феновете ще похарчат общо 1 млрд. евро по време на първенството.

Като вземем предвид телевизионните права, спонсорските договори и билетите спортният форум, на който ще се изиграят 51 мача се превръща в мултимилиардно събитие.

Европейското вероятно ще помогне на акциите на компании от секторите на пътуванията, хотелиерството, спортните залагания, както и пивоварството да са сред печелившите.

Избрахме най-ликвидните акции, които изчисляваме, че могат да бъдат най-силно повлияни от Евро 2016“, пише в анализа на Societe Generale.

Акциите на всички тези компании са с препоръка „купи“ или „задръж“, или не са следени от анализаторите на финансовата компания.

В стартовата 11-торка на Societe Generale са компанията за спортни залози - Paddy Power Betfair, авиопревозвачите EasyJet, Ryanair и Air France, пивоварите Carlsberg и Heineken, медийната компания ITV и гигантът в спортната екипировка Adidas, който ще облича 10 отбора на европейското.

Прогнозата на екипа на френската банка е домакинът Франция да излезе краен победител.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Анализи